Snapchat-topman Evan Spiegel zou 4 miljoen dollar, omgerekend 3,3 miljoen euro, uitgeven voor een speciaal feest voor zijn medewerkers op Oudjaarsavond. Voor het bedrijfsfeest huurt hij het entertainmentcomplex L.A. Live af.

Voor dat bedrag beschikt Spiegel over het Microsoft Theater en praktisch alle andere zaken en restaurants rondom het Microsoft Square In Los Angeles, meldt TMZ. Maandenlange voorbereidingen gingen aan dit bedrijfsfeest vooraf.

De 27-jarige Spiegel heeft voor het feest werknemers van over de hele wereld uitgenodigd. Snapchat verwacht vijfduizend gasten te ontvangen.

Op het terrein staat een dj-toren van 32 meter hoog en er is een vergunning aangevraagd voor een vuurwerkshow. Straten rondom het plein worden afgezet. Ook de jaarlijkse ijsbaan op het plein moest voor het feest wijken.

Volgens een woordvoerder van Snapchat zou Evan Spiegel het feest persoonlijk financieren en dient de viering als de afsluiting van een 'transformatiejaar'. 

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, ging in maart naar de beurs in New York.

Malaise

Ondanks wat het enorme feest doet geloven, gaat het niet geweldig met Snapchat als bedrijf. Bij de laatste presentatie van de kwartaalcijfers kwamen er minder nieuwe gebruikers bij dan verwacht, groeide de omzet niet zoals voorspeld en moest er flink worden afgeschreven op onverkochte Snapchat Spectacles.

Snapchat wist op een omzet van 207,9 miljoen dollar een nettoverlies te schrijven van 443 miljoen dollar. Aandeelhouders hebben het meeste te lijden gehad van de malaise. Sinds de beursgang is de waarde van het aandeel met een derde afgenomen. Afgelopen vrijdag moest voor een aandeel 14,61 dollar worden betaald.