De Japanse investeerder SoftBank heeft een aanzienlijk belang genomen in Uber Technologies, het bedrijf achter de taxi-app. 

Dat meldt Recode. Eerder stelde de Wall Street Journal dat het om een belang van 20 procent zou gaan, maar dat valt iets lager uit. Mede-investeerders van Softbank nemen een belang van drie procent in Uber.

Een woordvoerder van Uber zegt uit te kijken naar de samenwerking met investeerders. "Hiermee kunnen we meer investeren in onze technologie, groei realiseren en ons bedrijfsbestuur versterken."

Geruchten over een investering door Softbank in Uber deden al langer de ronde. Ook de prijs van 48 miljard dollar die Softbank Uber waard vindt, is eerder genoemd. Eerder werd Uber op meer dan 68 miljard dollar gewaardeerd.

Softbank en andere investeerders steken nog eens 1,25 miljard dollar in Uber. De investering wordt naar verwachting in januari officieel afgerond.

De investering door Softbank leidt naar verwachting tot een aantal veranderingen bij Uber, waaronder een forse uitbreiding van het bestuur. De miljardendeal tussen de twee bedrijven was in november officieel rond. Toen werden er nog geen financiële details gedeeld.