ENSCHEDE - Een nieuwe eenheid van Defensie zorgt de komende jaren voor honderden banen in de regio Twente. Het managementcentrum van P&O (Human Resource Management) opent dit najaar zijn vestiging in Enschede. Dat heeft staatssecretaris Van der Knaap maandag bekendgemaakt.

In eerste instantie gaan er op het Human Resource Management Service Centrum tweehonderd mensen werken. Het centrum stuurt de managers, medewerkers en personeelsfunctionarissen van het Defensie-apparaat aan. In de loop der jaren zal de eenheid worden uitgebreid met honderden nieuwe banen, zo beloofde Van der Knaap maandag. Volgens de bewindsman compenseert de werkgelegenheid voor een deel het verlies van 2600 arbeidsplaatsen als gevolg van de sluiting van de militaire vliegbasis Twenthe.

Zoals bekend wil de regio Twente deze basis ombouwen tot civiele luchthaven. De rijksoverheid zal niets bijdragen aan de exploitatie. Volgens Van der Knaap moet het bedrijfsleven het begin van een commerciële luchthaven mogelijk maken.