DEN BOSCH - Het supermarktbedrijf Laurus gaat de prijzen bij Edah opnieuw verlagen. Maandag worden nog eens 250 producten goedkoper. Wie bij Edah winkelt, is dan voor vijfhonderd producten 10 procent goedkoper uit dan een maand geleden. Het gaat hier vooral om A-merken, aldus Laurus vrijdag in een verklaring.

Begin vorige maand ging besloot Laurus ook al tot prijsverlagingen van een aantal artikelen bij Edah. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het beleid om van de Edah-winkels weer discountsupermarkten te maken. De prijsverlaging die maandag ingaat, zal niet de laatste zijn, aldus een woordvoerster van Laurus. Het supermarktbedrijf streeft ernaar om de 286 Edah-winkels om te bouwen tot Edah Lekker & Laag. In 54 gevallen is dat inmiddels gebeurd.

Laurus is behalve van Edah eigenaar van Super De Boer en Konmar. In verband met de prijzenslag tussen de supermarkten kende het concern in 2004 een moeilijk jaar. Laurus slaagde er toen niet in uit de rode cijfers te blijven. Netto boekte het een verlies van 128 miljoen euro op een omzet van 3,5 miljard.