De passen van klanten die hebben gemerkt dat er ten onrechte geld van hun rekening is opgenomen, worden direct vervangen

UTRECHT - Ook Rabobank, de grootste bankorganisatie van ons land, vervangt pinpassen. Daarmee is begonnen na meldingen van klanten dat hun pas was misbruikt. Volgens een woordvoerster van Rabobank Nederland gaat het om enkele honderden passen, verspreid over diverse lokale Rabobanken.

De passen van klanten die hebben gemerkt dat er ten onrechte geld van hun rekening is opgenomen, worden direct vervangen. Voor het merendeel gaat het echter om preventieve acties met pasjes in een gebied waar spookopnamen zijn geconstateerd.

Afgelopen weekeinde greep ABN Amro voor de tweede keer binnen enkele weken in na meldingen van valse geldopnames met passen van haar klanten. Al eerder waren cliënten van de Postbank de dupe.

Er loopt op dit moment een politieonderzoek naar criminelen die op grote schaal pinpassen hebben gekopieerd en achter de bijbehorende codes zijn gekomen. Het onderzoek begon na spookopnames eerder deze maand in Parijs, waar criminelen met valse Postbank-passen geld opnamen. De rekeninghouders waren zelf in Nederland en hadden de echte passen op zak.

/ECONOMIEABN Amro blokkeert bankpassen uit angst voor fraude