Technologieconcern Philips heeft de zorgapplicatiebeheerder VitalHealth overgenomen. Het is de tweede overname in een week.

Philips maakt de overname van het Gelderse softwarebedrijf vrijdag bekend. Dinsdag maakte Philips ook de overname van het Nederlandse ICT-bedrijf Forcare bekend.

VitalHealth is een Nederlandse aanbieder van e-healthapplicaties voor mensen met chronische aandoeningen, zoals COPD, hartfalen, diabetes en depressie.

De acquisitie helpt Philips een totaalpakket van geïntegreerde oplossingen te leveren. "Data kan makkelijker door de patiënt en de verschillende zorgverleners worden gebruikt ten behoeve van betere zorg voor chronisch zieken", aldus Henk Valk, CEO Philips Benelux.

Technologie

Door geboden e-healthoplossingen krijgen mensen meer inzicht in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening, aldus VitalHealth. Ook kunnen gebruikers online met hun zorgverleners communiceren.

"VitalHealth zal ons helpen met een uitbreiding van digitale zorgoplossingen om een bijdrage te leveren aan de transitie van een volume gedreven naar een waardegedreven zorgsysteem", aldus Valk.

VitalHealth zegt trots te zijn dat het bedrijf onderdeel van Philips is geworden. "Met de overname kunnen we onze missie versneld realiseren: een betere gezondheid voor miljoenen mensen over de hele wereld", aldus Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth.

Zorgnetwerk

Vanuit het hoofdkantoor in Ede worden producten en diensten ontwikkeld die worden gebruikt door ruim honderd zorgnetwerken in diverse landen.

Op dit moment worden meer dan 130.000 zorgverleners en meer dan zes miljoen patiënten ondersteund, onder andere in Nederland, België, de Verenigde Staten, India, China, Zweden en Duitsland.

Het bedrijf werd in 2006 opgericht door het Amerikaanse Mayo Clinic en de Nederlandse Noaber Foundation. Bij VitalHealth werken ongeveer tweehonderd medewerkers.