'Bonussen bedrijfstop niet in verhouding tot prestaties'

DEN HAAG - De bonussen van topbestuurders staan niet in verhouding tot de geleverde prestaties. Dat schrijft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in haar woensdag verschenen jaarverslag.

Volgens de belangenvereniging zijn de bonussen nauwelijks gerelateerd aan de prestaties, terwijl dat volgens de code-Tabaksblat wel moet. Die schrijft voor dat bonussen pas worden uitgekeerd als meetbare doelen zijn gehaald.

Om de beloning van de bedrijfstop inzichtelijker te maken, heeft de VEB de website bestuursvoorzitter.nl opgezet. Hier worden beloningen van bestuurders van beursgenoteerde bedrijven afgezet tegen onder meer de aandelenkoers.

De basissalarissen van de bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen stegen in 2004 gemiddeld met 5 tot 7 procent. De variabele beloning ging echter vaak omhoog met tientallen procenten, zei VEB-directeur P.P. de Vries woensdag.

Lichte matiging

Bij nieuwe contracten voor topmensen merkt de VEB wel een lichte matiging van de beloning. "Maar de stijgingen blijven moeilijk te rijmen met de loonoffers en saneringen die gewone werknemers treffen." Verwijzing naar grootverdieners in Angelsaksische landen noemt De Vries onzin. "Waarom vergelijken we de beloningen niet met Europese landen als Denemarken of Oostenrijk?"

De VEB vindt dat de beloning in een vicieuze cirkel is beland. "Het inschakelen van beloningsbureaus voor de salarisbepaling leidt tot steeds hogere salarissen en bonussen", constateert de VEB-directeur.

Steeds meer bedrijven ruilden in 2004 hun optieregelingen in en beloonden hun bestuurders met gratis aandelen. "De optieregelingen brachten te weinig op." Het verstrekken van gratis aandelen noemt hij een slechte zaak, omdat bestuurders zelfs bij tegenvallende koersontwikkeling winst maken.

Tegenstrijdige belangen

Het afgelopen jaar werden aandeelhouders bij overnames steeds vaker onder druk gezet om hun aandelen aan te melden, merkt De Vries op. Bestuurders van ondernemingen hebben vaak tegenstrijdige belangen. De overnemende partij biedt veelal een grote overnamebonus aan. De bestuurders hebben zo baat bij een snelle overname en verliezen vaak de aandeelhoudersbelangen uit het oog.

In december zal de Monitoring Commissie Corporate Governance onder leiding van oud-ABP directeur J. Frijns de code Tabaksblat evalueren. Vice-voorzitter van de VEB, H. Ophof, is lid van de commissie-Frijns. Volgende maand neemt hij het VEB-voorzitterschap over van G. van Oostveen.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie