Surseance voor Air Exel

MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Air Exel woensdag surseance van betaling verleend. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt. Het uitstel van betaling maakt een doorstart van de maatschappij mogelijk. Door de reorganisatie komen 69 werknemers van Air Exel op straat te staan.

Air Exel maakt onderdeel uit van ExelAviationGroup (EAG) van Erik de Vlieger. De maatschappij verkeert al enige tijd in financiële nood. De directie heeft een investeerder gevonden die het bedrijf weer op de been wil helpen. De naam van de investeerder wil de directie nog niet prijsgeven.

Door de financiële injectie kan de onderneming onder een nieuwe naam in afgeslankte vorm voortbestaan. Voor die doorstart moeten wel de schulden worden gesaneerd. Daarvoor heeft Air Exel surseance van betaling aangevraagd. Algemeen directeur Harm Prins schetste begin maart al dit scenario als mogelijkheid om de maatschappij in de lucht te houden.

Het nieuwe Air Exel zal naar verwachting vanaf april lijndiensten vanuit Nederland èn Frankrijk verzorgen. Volgens commercieel directeur P. Janmaat begint de nieuwe organisatie met drie vliegtuigen. In Nederland vliegt Air Exel vanaf Eindhoven en Maastricht. De vloot van de maatschappij wordt door de reorganisatie ingekrompen met vijf vliegtuigen. De afslankoperatie treft voornamelijk het vliegend personeel.

Tip de redactie