ABN Amro doet bod volledige overname Antonveneta

AMSTERDAM - ABN Amro wil de Italiaanse bank Antonveneta overnemen. Dat heeft een woordvoerder van ABN Amro woensdag verklaard. ABN Amro brengt een bod uit op zijn Noord-Italiaanse branchegenoot, waardoor de Nederlandse bank Antonveneta volledig in handen krijgt.

ABN Amro biedt 25 euro per aandeel ofwel in totaal 6,3 miljard euro in contanten voor de bank uit Padua. ABN Amro heeft al een belang van 13 procent in Antonveneta. De Italiaanse bank was vorig jaar goed voor een nettowinst van 283 miljoen euro, veel beter dan het verlies van 843 miljoen euro het jaar ervoor.

Kostenbesparing

Om de overname te financieren, geeft ABN Amro maximaal 135 miljoen nieuwe aandelen uit. De bank verwacht door de overname vanaf 2007 jaarlijks 160 miljoen euro aan kosten te kunnen besparen. Om die besparing te realiseren, treft ABN Amro nog dit jaar een eenmalige voorziening van 200 miljoen euro. Het bod gaat, behoudens goedkeuring door de toezichthouders, in op 15 april.

ABN Amro doet het bod, dat 7 procent boven de koers van dinsdag ligt, pas gestand als meer dan de helft van de aandelen in bezit is. De bank haalt Antoveneta van de beurs in Milaan als meer dan 90 procent van de aandelen in handen is.

Mocht de overname niet slagen, dan zal ABN Amro de opbrengsten van de nieuw uitgegeven aandelen, naar schatting 3 miljard euro, teruggeven aan de aandeelhouders. ABN Amro ziet gezien de omvang van deze overname voorlopig af van andere grote acquisities.

Het hoofdkantoor van de Italiaanse bank met 1,5 miljoen klanten blijft gevestigd in Padua.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie