Gouden handdruk van ruim 2 miljoen voor VNU-bestuurder

HAARLEM - Het marketing- en informatieconcern VNU geeft zijn vertrekkende bestuurslid Michael Connors een stevige gouden handdruk. VNU meldde in zijn dinsdag verschenen jaarverslag over 2004 dat Connors kan rekenen op 2,8 miljoen dollar (2,2 miljoen euro). Dit komt overeen met tweemaal het jaarsalaris plus de maximumbonus.

De Amerikaan, die in januari zijn vertrek aankondigde, mag daarnaast meedelen in extra bonussen die worden verstrekt als VNU over twee jaar aan een aantal doelstellingen heeft voldaan. Om welk bedrag het hierbij gaat, geeft het bedrijf niet aan.

Toppositie

Connors zal VNU in juli verlaten. Hij doet dit uit eigen beweging omdat hij, zoals een woordvoerder in januari zei, onvoldoende mogelijkheden zag om de toppositie bij het bedrijf te verkrijgen. Die is nu in handen van Rob van den Bergh.

AC Nielsen

Een jaar geleden baarde de Amerikaan opzien bij de publicatie van het jaarverslag over 2003 door een eenmalige bonus van 8 miljoen dollar op te strijken. Hij kreeg dat geld voor zijn rol in de overname van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau AC Nielsen in 2001.

Bestbetaald

Connors is al enkele jaren veruit de bestbetaalde bestuurder van VNU. Zijn beloningspakket had vorig jaar een waarde van in totaal 4,3 miljoen dollar. Bestuursvoorzitter Van den Bergh kwam niet verder dan 2,2 miljoen dollar. Beide bestuurders krijgen in dollars betaald omdat zij vanuit het New Yorkse kantoor van VNU opereren.

Het concern, dat marketinginformatie en kijk- en luistercijfers verzamelt en verkoopt, haalt 70 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie