VDL heeft een omvangrijke opdracht binnengesleept voor Mercedes-Benz. De Eindhovense onderneming gaat helpen bij het ombouwen van zeker 1.250 voertuigen tot surveillance-auto's.

De om te bouwen auto's, van het type Mercedes B-klasse, maken deel uit van het nieuwe wagenpark dat de politie in gebruik neemt. Zo vervangen de Mercedes-voertuigen de huidige surveillancewagens van de politie, de Volkswagen Touran. De politie stuurt de wagens vanaf volgend jaar de weg op,

De voertuigen krijgen onder meer licht- en geluidsinstallaties, bestickering en communicatie- en navigatieapparatuur. Ook wordt de achterbak ingericht zodat die plaats biedt aan de dagelijkse uitrusting van de politie.

In eerste instantie gaat het om 875 voertuigen. Deze worden omgebouwd door VDL Bus Venlo, een dochterbedrijf van de VDL Groep, in opdracht van Mercedes.

Voor de resterende 375 auto's die elders onder handen worden genomen, levert VDL meerdere onderdelen. Het aantal auto's dat omgebouwd wordt, kan nog verder oplopen. De maximale looptijd van het contract is zeven jaar. Financiële gegevens worden niet bekendgemaakt. 

Het is niet voor het eerst dat VDL met wagens van de politie aan de slag gaat. Zo werkt het bedrijf momenteel aan de ombouw van de eerste van in totaal 256 ME-bussen.