Blokker Holding heeft de verkoop van speelgoedketen Intertoys maandag afgerond.

De Britse investeerder Alteri Investors is hiermee de nieuwe eigenaar van alle winkels van Intertoys, Bart Smit en Toys XL geworden, meldt het moederbedrijf van Blokker maandag.

Wat Alteri Investors hiervoor heeft betaald, wordt niet bekendgemaakt. De investeerder specialiseert zich in het overnemen en transformeren van winkelketens.

Mededinging

"Aan de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging is voldaan en advisering door de ondernemingsraden heeft plaatsgevonden", stelt Blokker Holding.

"Voor Alteri Investors is de overname van Intertoys een uitstekende aanvulling op zijn portefeuille. Alteri zal zijn ervaring, kennis en kapitaal inzetten om Intertoys verder om te vormen naar een op de klant gericht omnichannel-retailbedrijf."

Winkelketen

De in 1976 in Gouda opgerichte keten Intertoys exploiteert ongeveer vijfhonderd winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Daaronder vallen ook webwinkels en ruim honderd franchisewinkels. Er werken ruim vierduizend mensen bij Intertoys.

In juni 2016 werd bekend dat alle winkels van Bart Smit en Toys XL zouden worden omgebouwd naar Intertoys-vestigingen. Deze ombouw is nog niet helemaal afgerond.

Strategie

Blokker Holding heeft eerder dit jaar een nieuwe strategie en een reorganisatie aangekondigd. Het concern gaat alleen verder met Blokker en een deel van de vestigingen van Marskramer.

Alle andere ketens, waaronder Xenos en Big Bazar, zijn in de etalage gezet. Voor Leen Bakker en de genoemde speelgoedwinkels van het concern zijn kopers gevonden.