Personeel van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voert opnieuw actie op Schiphol. Donderdagmiddag houden ze, net als afgelopen vrijdag, stiptheidsacties bij de incheckbalies.

Vakbond FNV verwacht dat niemand zijn vlucht mist, maar er kunnen wel langere rijen ontstaan bij het inchecken.

Het personeel bij de incheckbalies begint zijn actie om 13.00 uur. Swissport-medewerkers die zich met de bagageafhandeling bezighouden waren zich twee uur eerder al strikt aan de veiligheidsregels gaan houden.

Het personeel van Swissport klaagt al enige tijd over onderbezetting die leidt tot hoge werkdruk en veel ziekteverzuim. Ze willen dat de bezetting op het niveau van 1 oktober blijft en dat maatregelen om de loonkosten te beperken van tafel verdwijnen.

Swissport liet eerder al weten dat de eis van het personeel niet realistisch is vanwege seizoensinvloeden. Het bedrijf wil naar eigen zeggen in overleg met FNV, maar verweet de vakbond vorige week acties te verkiezen boven overleg.

Swissport bemant de incheckbalies voor onder meer TUI, Corendon, Singapore Airlines, Garuda, Cathay Pacific en Turkish Airlines. Het personeel tilt tijdens de stiptheidsacties bijvoorbeeld geen koffers zwaarder dan 25 kilogram zonder hulp.