Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietrating van de Volksbank opgeschroefd van BBB+ naar A-. De stap is volgens de kredietbeoordelaar ingegeven door de sterke financiële resultaten van de bank.

Daarbij verwacht Fitch dat de voormalige SNS Bank de goede lijn ook in de nabije toekomst weet vast te houden.

Volgens het bureau is het dan wel noodzakelijk dat de Volksbank zijn binnenlandse op retailgerichte strategie handhaaft en bij de hypotheekverstrekking weinig risico's blijft nemen.

Groei

Ook de groei van de Nederlandse economie is een duw in de rug voor de Volksbank, aldus de kredietbeoordelaar. Fitch wijst onder meer op de afnemende werkloosheid en de aantrekkende huizenmarkt.

De Volksbank richt zich anders dan grote banken als ING, ABN AMRO en Rabobank wat meer specifiek op de binnenlandse markt. Daardoor zou de bank meer moeten kunnen profiteren van de trends dan de concurrentie, aldus Fitch.

Oordeel

Het oordeel van de grote Nederlandse banken bleef bij Fitch ongewijzigd. ABN AMRO en ING hebben bij de firma een rating A+ met een stabiele outlook. Het oordeel over Rabobank is AA- met eveneens stabiele vooruitzichten.