De Franse overheid houdt de situatie van telecom- en kabelbedrijf Altice goed in de gaten. "Het zou slecht zijn om mee te gaan in het heersende pessimisme rond Altice, maar ja, we houden wel oog voor de werkgelegenheid", zei de Franse minister van Economische Zaken Bruno Le Maire in een radio-interview.

Het in Amsterdam aan de beurs genoteerde Franse bedrijf verloor sinds de bekendmaking onlangs van tegenvallende kwartaalcijfers bijna de helft van zijn beurswaarde. Beleggers hebben grote zorgen over de enorme schuld van bijna 50 miljard euro van de onderneming.

Le Maire sprak verder in het interview van moedige beslissingen van oprichter en bestuursvoorzitter Patrick Drahi, die managementwijzigingen doorvoerde en zich flink op het overnamepad begaf. In verwijzing naar de schuld van Altice zei hij dat Altice nog wel wat tijd heeft.

Naar verluidt sprak Drahi kort voor de duikvlucht van Altice op de beurs begon met een topadviseur van de Franse president Emmanuel Macron. Het gesprek ging onder meer over de noodzaak voor consolidatie op de Franse telecommarkt. Ook zou gesproken zijn over de toekomst van de Franse mobiele dochter SFR van Altice.

Volgens de bronnen kreeg Drahi echter nul op het rekest omdat de Franse politiek en toezichthouders consolidatie niet zien zitten. Dit geldt ook voor de rivalen van Altice, gezien het herstel van de Franse telecommarkt.