IJMUIDEN - Corus en de vakbonden hebben woensdag een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Zo krijgen de circa 10.000 werknemers van het staalconcern in Nederland tot oktober volgend jaar in totaal 3 procent meer loon. Personeelsdirecteur G. Haveman van Corus noemde de salarisverhoging gerechtvaardigd "tegen de achtergrond van de uitstekende prestaties" van het bedrijf.

Nadat het CAO-overleg dit jaar twee keer was vastgelopen, in februari en vorige week, hadden Corus en de bonden woensdagmorgen de onderhandelingen hervat. Bestuurder J. Duijnhoven van FNV Bondgenoten verklaarde na afloop "ontzettend blij" te zijn met het bereikte resultaat.

Loonsverhoging

De nieuwe CAO loopt met ingang van 1 februari van dit jaar twintig maanden. Met terugwerkende kracht ontvangen de werknemers per 1 februari een structurele loonsverhoging van 1,25 procent. Daarbij geldt een vloer van 505 euro op jaarbasis. "Hierdoor is de loonsverhoging ook voor lager betaalden aantrekkelijk", aldus onderhandelaar N. Bogaard van de CNV Bedrijvenbond. Op 1 februari 2006 krijgt het personeel vervolgens nog een salarisverbetering van 1,75 procent.

Vroegpensioen

Over het vroegpensioen en de nieuwe verlofspaarregeling levensloop hebben de partijen afgesproken nog verder te studeren. Uitgangspunt is volgens de bonden wel dat werknemers net als bij de huidige regelingen op hun 62e jaar kunnen stoppen met werken. Dan moeten de premiekosten wel zowel voor de werkgever als de werknemer gelijk blijven, net als de pensioenuitkering.

Gezond werken

Bovendien gaat Corus meer investeren in gezond werken en preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Haveman: "Wij hebben op dit gebied een reputatie te verliezen. In die zin dat we het nóg beter willen gaan doen, omdat we merken dat gezond personeel gemotiveerd personeel betekent. Ook kost een hoog ziekteverzuim en WAO-instroom natuurlijk geld".

Ziektejaren

Het doorbetalen van het loon in de eerste twee ziektejaren was een van de conflictpunten in de CAO-onderhandelingen. Afgesproken is dat werknemers in het eerste verzuimjaar volledig worden doorbetaald en in het tweede jaar 70 procent krijgen. Als de werknemers meewerken aan hun herstel krijgen ze in het tweede ziektejaar 90 procent van hun salaris.