Credit Suisse schikt zaak over koersmanipulatie voor 135 miljoen

Credit Suisse heeft een Amerikaanse zaak over koersmanipulatie voor 135 miljoen dollar geschikt. Bestuurders bij de Zwitserse bank zouden het gesjoemel jarenlang in stand hebben gehouden, zo stelde de Amerikaanse toezichthouder Department of Financial Services.

Enkele hooggeplaatste managers bij de bank zouden valutahandelaren hebben aangemoedigd mee te werken aan koersmanipulatie. Dat zou in de periode van 2008 tot 2015 hebben plaatsgevonden.

De schikking is de zoveelste in soortgelijke zaken tegen grote banken en bankmedewerkers. Die verdienden veel geld door bij opdrachten van klanten om een bepaald bedrag in een buitenlandse munteenheid in te kopen eerst de koers op te krikken. Door de hogere koers moest de klant meer betalen en profiteerde de bank.

Een halfjaar geleden moest de Franse bank BNP Paribas nog 350 miljoen dollar ophoesten in een vergelijkbare zaak. Twee jaar geleden bekenden al zes grote banken schuld aan koersmanipulatie. Zij schikten voor een totaalbedrag van 5,8 miljard dollar.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie