Bestuursvoorzitter KPMG stapt op

Bestuursvoorzitter Albert Röell van accountants- en adviesbureau KPMG stapt per 1 december op. De topman noemt in een verklaring de ''niet optimale" samenwerking met andere bestuurders als reden voor zijn vertrek. 

Hij heeft de beslissing in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur genomen, zegt hij.

Röell stapte in 2015 over van effectendienstverlener Kas Bank naar KPMG. Hij volgde Jan Hommen op die tijdelijk aan het roer stond van het bedrijf.

Eerder was Röell directeur van CenE bankiers in Utrecht. Ook vervulde hij diverse managementfuncties bij ING.

Röell heeft naar eigen zeggen in twee jaar tijd veel kunnen doen bij het bedrijf. ''Diverse zaken uit het verleden zijn opgelost en KPMG groeit weer", zo zei hij.

Voorzitter van de raad van commissarissen Bernard Wientjes zegt dat KPMG veel respect heeft voor de beslissing van Röell en dat zijn bijdrage ''waardering en dank'' verdient. Het bedrijf zoekt de nieuwe bestuursvoorzitter buiten de organisatie. 

Affaires

KPMG worstelde de afgelopen jaren met verschillende affaires. Zo moest het bedrijf een hoge boete betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie omdat accountants hun klant Ballast Nedam hadden geholpen bij het omkopen van ambtenaren in het buitenland.

Röell blijft overigens nog als adviseur tot 1 november volgend jaar aan KPMG verbonden.

Lees meer over:
Tip de redactie