AMSTERDAM - ABN Amro voegt zijn hypotheekactiviteiten en die van zijn volledige dochteronderneming Bouwfonds samen. Daardoor ontstaat volgens de bank het op twee na grootste hypotheekbedrijf in Nederland. Dat heeft ABN Amro dinsdag bekendgemaakt.

De maatregel moet een hypotheekbedrijf opleveren met "meer slagkracht" en "met een groot potentieel voor verdere winstgevende groei in de hypotheekmarkt", aldus de bank.

Het nieuwe bedrijf wordt ondergebracht bij het onderdeel Business Unit Nederland van ABN Amro. De plannen voor de samenvoeging worden de komende periode nader uitgewerkt. Een woordvoerder van de bank kon nog niets zeggen over de gevolgen voor de werkgelegenheid.

Volgens de bank blijven de huidige hypotheeklabels bestaan. Dat geldt ook voor de distributiekanalen. Door de samenvoeging van de hypotheekactiviteiten kan Bouwfonds, een van de grotere vastgoedondernemingen van Nederland, zich concentreren op zijn kernactiviteiten. De dochteronderneming is nationaal en internationaal actief in het ontwikkelen, financieren en managen van vastgoed.