NEW YORK - Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner betaalt 300 miljoen dollar aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC wegens frauduleuze praktijken bij de internetdivisie America Online (AOL). Dat meldde de interneteditie van de zakenkrant Wall Street Journal maandag. De schikking vloeit voort uit het akkoord dat Time Warner en de SEC in december bereikten.

Volgens de krant heeft America Online, de internetprovider die Time Warner in 2001 overnam, de opbrengsten uit advertenties flink overdreven. Ook zou het bedrijf een veel te hoog aantal geregistreerde internetgebruikers hebben opgegeven.

In december kwam Time Warner met de SEC en het ministerie van Justitie in Washington overeen 510 miljoen dollar te betalen om van een rechtszaak af te komen. Het bedrijf betaalde toen al 210 miljoen dollar aan het ministerie.

De SEC liet weten dat de teruggevorderde 300 miljoen dollar zal worden teruggegeven aan gedupeerde investeerders. Verder moet Time Warner de financiële resultaten tussen het laatste kwartaal van 2000 tot met 2002 opnieuw naar buiten brengen zonder de overdreven advertentie-inkomsten van rond de 500 miljoen dollar. Eerder werd al 190 miljoen dollar aan onterechte inkomsten uit de boeken gehaald.