Een eventuele fusie tussen T-mobile US en Sprint gaat niet door. De fusiegesprekken die de Amerikaanse telecombedrijven voerden zijn definitief stopgezet.

Het is niet gelukt om voorwaarden te vinden waar beide bedrijven mee instemmen, zo meldt T-mobile.

Maandag meldde de Japanse zakenkrant Nikkei al dat de fusie waarschijnlijk niet door zou gaan. Dat nieuws zette de beurskoersen van Sprint en T-Mobile sterk onder druk. De Japanse eigenaar van Sprint, het technologie- en telecomconcern Softbank, zou het niet eens zijn met hoe het fusiebedrijf eruit zou gaan zien.

"Het vooruitzicht om te fuseren met Sprint was aantrekkelijk, maar we zijn altijd duidelijk geweest dat het ook uitstekende resultaten voor de aandeelhouders moest opleveren", aldus John Legere, CEO van T-mobile.

T-Mobile USA is net als het Nederlandse T-Mobile een dochteronderneming van Deutsche Telekom. De Duitsers zouden een meerderheid van de aandelen in het nieuwe fusiebedrijf krijgen. 

Softbank zou bij nader inzien toch niet tevreden zijn met een minderheidsbelang. Na een laatste topoverleg in Tokio, waar de bazen van Sprint, T-Mobile en T-Mobile US aanwezig waren, is nu echt de knoop doorgehakt. De deal gaat niet door.

Sprint en T-Mobile zijn de derde en vierde aanbieder van mobiele telefonie in de VS. Met een samensmelting zou de aanval op marktleiders Verizon en AT&T kunnen worden geopend. De gecombineerde omzet van de bedrijven bedraagt 70 miljard dollar en bij elkaar opgeteld hebben ze 130 miljoen gebruikers.