BMW roept in totaal een miljoen auto's terug in de Verenigde Staten. Dat heeft te maken met twee verschillende defecten die tot brand kunnen leiden.

De Duitse automaker sluit niet uit dat er ook in andere landen auto's terug worden geroepen, laat BMW vrijdag weten. Maar BMW Nederland zegt dat de problemen niet in Nederland spelen.

Het gaat bij een van de twee terugroepacties om Amerikaanse auto's uit de 3-serie die tussen 2006 en 2011 zijn geproduceerd. Bij zo'n 670.000 voertuigen kan een probleem bij de bedrading van de verwarming en airconditioning leiden tot oververhitting en mogelijk brand.

Het andere probleem betreft een klep in de motor van 740.000 voertuigen uit de 1-, 3- en 5-serie en van de X3, X5 en Z4 die kan gaan roesten. Al deze auto's zijn tussen 2007 en 2011 gemaakt.

Omdat een gedeelte van de voertuigen beide problemen heeft, gaat het in totaal om zo'n een miljoen auto's. Die rijden vrijwel allemaal in de Verenigde Staten rond, maar er zijn ook vijftienduizend auto's uit Canada getroffen.