De zestienduizend werknemers van de NS krijgen 5,8 procent meer loon en de garantie dat ze de komende 2,5 jaar hun baan behouden. Wie onregelmatige uren maakt, krijgt over die uren nog eens 9 procent extra.

Dat zijn de vakbonden overeengekomen met het spoorbedrijf. De nieuwe cao loopt tot 1 april 2020.

Ook is een zogenoemd generatiepact afgesproken. Medewerkers kunnen vanaf vijf jaar voor hun AOW-leeftijd ervoor kiezen om 78 procent (28 uur) te gaan werken, tegen 89 procent salaris en met 100 procent pensioenopbouw.

Verder krijgt iedere werknemer de komende drie jaar een scholingsbudget van 250 euro per jaar.

Onderhandelaar Henri Janssen van FNV Spoor zegt dat er na zes onderhandelingsrondes nu een mooi resultaat ligt. Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen spreekt van een cao met plussen en minnen, met perspectief voor werknemers om op een gezonde manier bij de NS aan het werk te blijven.

De VVMC Vakbond voor Rijdend Personeel noemt het resultaat mager, ''maar meer viel er niet uit te slepen". De leden van de vakbonden moeten nog met het akkoord instemmen.

De NS is tevreden over het bereikte resultaat. ''NS vindt het belangrijk dat haar medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen, op een gezonde en gemotiveerde manier kunnen werken en daarna van hun pensioen kunnen genieten", zegt directeur personeelszaken Yolanda Verdonk. "Daarom hebben we hierover in de cao ook goede afspraken gemaakt met de vakbonden."