Meubelketen Leen Bakker moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Rob van den Noort heeft besloten begin volgend jaar te vertrekken.

De winkelketen werd onlangs door Blokker Holding verkocht aan investeerder Gilde Equity Management.

De aankondiging betekent dat de top van Leen Bakker er onder de de nieuwe eigenaar heel anders uit komt te zien dan voorheen. Eind vorige maand werden er al een nieuwe financiële chef en een nieuwe marketingdirecteur aangesteld.

Van den Noort (53) gaf sinds 2015 leiding aan Leen Bakker en was betrokken bij de voorbereidingen op de verkoop van het bedrijf. Ook was hij belangrijk bij het uitbouwen van Leen Bakker als online woonwarenhuis.

Hij vindt dat zijn klus er nu opzit. Voor zijn komst naar Leen Bakker was Van den Noort algemeen directeur van Intertoys en werkte hij onder andere voor IKEA Nederland en de verlichtingstak van Philips.

Leen Bakker was sinds 1988 onderdeel van Blokker Holding. Dat winkelconcern raakte de laatste jaren echter in zwaar weer en kondigde in mei aan zich weer volledig te gaan richten op de Blokkerwinkels in Nederland en België.