ING heeft afgelopen kwartaal de winst zien groeien. De bank kreeg er opnieuw meer klanten bij, zo bleek uit een handelsbericht van het financiële concern. ING sprak van een sterk derde kwartaal.

ING boekte in de verslagperiode een nettowinst van 1,38 miljard euro. Dat is 2 procent meer dan een jaar eerder.

Het onderliggende resultaat voor belastingen dikte met ruim 6 procent aan tot 2 miljard euro en de totale baten gingen 1 procent vooruit naar 4,4 miljard euro. Daarmee presteerde de bank iets beter dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Het financiële concern zag zijn wereldwijde klantenbestand daarbij met 400.000 stuks oplopen tot 36,9 miljoen. Ook hoefde ING flink minder geld opzij te zetten voor slechte leningen. De voorzieningen hiervoor gingen met meer dan de helft omlaag naar 124 miljoen euro.

Volgens topman Ralph Hamers plukte de bank in Nederland afgelopen kwartaal onder meer de vruchten van eerder doorgevoerde kostenbesparingen.

ING is concernbreed nu ook nog bezig om zijn kosten omlaag te brengen, onder meer door duizenden banen te schrappen. In de komende jaren gaat het om totaal 7000 arbeidsplaatsen die komen te vervallen.