Tesla heeft afgelopen kwartaal het grootste kwartaalverlies ooit in de boeken gezet. De fabrikant van elektrische auto's investeerde flink om de productie van zijn Model 3 op toeren te krijgen.

In oktober gaf Tesla al aan dat het de productiedoelstellingen voor de Model 3 in het derde kwartaal niet zou halen. Er rolden slechts 260 wagens de fabriek uit, waar de doelstelling lag op 1500. Topman Elon Musk sprak zelfs van een ''productiehel'' voor zijn goedkoopste model tot nu toe.

De productiesnelheid laat momenteel wel verbetering zien, aldus Tesla woensdag, maar desondanks worden eerder uitgesproken doelstellingen vertraagd. Daardoor moeten klanten die een auto hebben besteld nog langer wachten.

Tesla leed een verlies van 619,4 miljoen dollar in het derde kwartaal dat eindigde op 30 september. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van bijna 22 miljoen dollar. De opbrengsten van Tesla kwamen uit op bijna 3 miljard dollar, tegen een omzet van 2,3 miljard dollar vorig jaar.

Het aandeel Tesla stond in de Amerikaanse nabeurshandel flink onder druk met een min van bijna 6 procent. Sinds het begin van het jaar staat het aandeel Tesla echter nog steeds op een plus van circa 50 procent.