Na het faillissement van de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin moet concurrent Lufthansa dusdanig veel passagiers vervoeren dat het grote Boeing 747's (Jumbo Jets) moet inzetten op binnenlandse vluchten.

Lufthansa vliegt vanavond voor het eerst met een Jumbo Jet tussen Frankfurt en Berlijn, meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. Het bovenste dek zou gesloten blijven omdat er te weinig tijd is om in- en uit te stappen.

De Jumbo Jets worden normaal gesproken gebruikt voor intercontinentale vluchten. Lufthansa nam een groot deel van de vloot van Air Berlin over, maar kan deze kleinere toestellen nu nog niet inzetten, zegt het bedrijf.

De luchtvaartgroep krijgt er ruim tachtig vliegtuigen bij, die waarschijnlijk vooral zullen worden gebruikt om prijsvechter Eurowings te laten groeien.

Air Berlin ging medio augustus failliet en voerde vorige week zijn laatste vlucht uit. Dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse overheid kon een groot deel van de vluchten doorgaan terwijl kopers werden gezocht voor onder meer de vloot en landingsrechten.