PARIJS - De Franse aluminiumproducent Pechiney wil een gooi doen naar de alumiumactiviteiten Van het Brits-Nederlandse Corus. Philippe Varis, hoofd van Pechiney's aluminiumdivisie, liet tegenover investeerders weten "volledig betrokken" te zijn bij het biedingsproces dat momenteel gaande is. Dat berichtten verschillende Britse media vrijdag.

Corus besloot in maart zijn aluminiumtak in de verkoop te zetten. Het Brits-Nederlandse concern wil zich concentreren op de staalproductie. Analisten waarderen de aluminiumdivisie op circa 1 miljard pond sterling (ruim 1,4 miljard euro).

Pechiney denkt bij een eventuele overname niet op bezwaren van de Europese mededingingsautoriteiten te stuiten. Varin beklemtoont dat aspect grondig te hebben uitgezocht. In 2000 moesten de Fransen een samengaan met Alcan (Canada) en Alusuisse (Zwitserland) nog afblazen omdat de nieuwe combinatie een te dominante marktpositie zou krijgen. Alcan en Alusuisse beloten later alsnog te fuseren.

Corus laat in een reactie weten dat Pechiney slechts een van de kandidaat-kopers is. Het Brits-Nederlandse concern hoopt de verkoop van zijn aluminiumtak deze zomer af te ronden.