DEN HAAG - De Consumentenbond waarschuwt mensen voor het bedrijf Our uit Amsterdam. "Dit bedrijf bedient zich van ware ronselstrategieën en neemt het niet zo nauw met de waarheid", stelt de bond maandag.
Consumentenbond
Our

Our belt consumenten met de vraag of ze goedkoop groene stroom willen. Vervolgens stuurt het bedrijf belangstellenden een brief. Wie daar niet snel op reageert, zit volgens het bedrijf voor een jaar vast aan een contract.

"De consument moet dus zelf actie ondernemen als hij geen klant wil worden. Deze manier van zakendoen is verwerpelijk. Voordat je het weet zit je vast aan een ongewenst contract", waarschuwt de Consumentenbond. Volgens de bond is er echter geen geldige overeenkomst. "Daarvoor is namelijk vereist dat beide partijen het eens zijn over de inhoud."

Bezwaarlijk is volgens de Consumentenbond ook dat Our in de algemene voorwaarden verwijst naar een geschillencommissie. Navraag bij deze commissie leerde de bond dat het bedrijf daar helemaal niet bij is aangesloten.

Het bedrijf Our is een oude bekende van de Consumentenbond. In september waarschuwde de Consumentenbond al voor het product Our life van dezelfde onderneming. "Onze kritiek op dit product geldt nog steeds. Het probleem is dat er gesproken wordt over 'sparen', terwijl het duidelijk om een beleggingsproduct gaat", aldus de bond. "Daarnaast worden hoge opbrengsten voorgespiegeld, die onvoldoende zijn onderbouwd."

De Consumentenbond vraagt mensen die door Our zijn benaderd of gedupeerd zich te melden.