IJMUIDEN - Staalconcern Corus overweegt juridische stappen als vakbonden acties gaan organiseren. FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond maakten donderdagavond bekend met hun leden acties voor te bereiden.

Volgens een woordvoerder van Corus loopt de vakbeweging te hard van stapel. "Strikt genomen zitten we in een schorsing, waarbij de bonden zijn weggelopen. Zolang de onderhandelingen formeel nog gaande zijn, kunnen ze ook geen acties organiseren", aldus de zegsman van het bedrijf.

Ultimatum

Volgens onderhandelaar J. van Duynhoven van Bondgenoten is inmiddels een actiecomité ingericht en kan Corus nog dit weekeinde een brief met een ultimatum verwachten. "Als de werkgever daar geen gehoor aangeeft, volgen in de loop van volgende week werkstakingen. Softe acties werken namelijk niet bij dit soort werkgevers."

Corus wacht eerst de brief met eisen van de bonden af, voordat juridische stappen worden ondernomen. "Ons gevoel was, dat we al constructief bezig waren. We willen dan ook vooral zo snel mogelijk verder praten over een nieuwe CAO", stelt de woordvoerder.

Volgens CNV-onderhandelaar N. Bogaard is het juist aan de houding van de werkgever te wijten dat het CAO-overleg dinsdag voor de tweede keer in korte tijd vastliep. De bonden dreigden toen direct al met acties. In februari werden de onderhandelingen al eens opgeschort.

Kansen

Duynhoven: "We zijn inmiddels zes keer bijeen geweest en de werkgever heeft alleen maar geprobeerd de boel te traineren. Zo hebben ze ons tijdens een schorsing dinsdag acht uur laten wachten. Toen zijn we weggelopen. Corus heeft alle kansen gehad en we bereiden onze acties juridisch goed voor."

Corus en de bonden kunnen het onder meer niet eens worden over het loon, de doorbetaling bij ziekte en het vroegpensioen. Ook over het optuigen van de levensloopregeling lopen de meningen uiteen.

Loonsverhoging

De bonden eisen voor de 10.000 werknemers van Corus in Nederland een loonsverhoging van 1,25 procent. Corus heeft volgens de zegsman ingezet op 1 procent structureel en 0,25 procent eenmalig. "Naar onze overtuiging hadden we op belangrijke punten al overeenstemming. Zo willen we de pensioenleeftijd op 62 jaar houden, een aanvulling op het loon bij ziekte handhaven en daarbij investeren in preventie en reïntegratie."