DEN HAAG - Een groep ontevreden beleggers eist een schadevergoeding van Aegon. De beleggers voelen zich bedrogen, omdat zij op basis van onjuiste informatie zouden zijn verleid geld te steken in het beleggingsproduct Koersplan. De belegging rendeerde beduidend slechter dan Aegon voorspiegelde, omdat belangrijke kosten vooraf niet werden gemeld. Dat zei penningmeester R. Boosten van de stichting 'Koersplan de weg kwijt' donderdag.

Volgens hem werden de hoge premies voor een overlijdensrisicoverzekering niet meegenomen in berekeningen van opbrengsten waarmee Aegon beleggers over de streep trok. De brochures voor de beleggingen worden gekraakt door het financieel adviesbureau CapitalConsult, dat voor de stichting onderzoek heeft gedaan.

De stichting Koersplan de weg kwijt telt vierhonderd leden. Het bestuur van de stichting wil proberen om via gesprekken met Aegon een oplossing te vinden. Penningmeester Boosten zegt dat hij ongeveer een kwart van zijn inleg kwijt is, terwijl de waarde van het beleggingsfonds waarin hij investeerde juist verdubbelde. Hij schat dat de beleggers in Koersplan gemiddeld 2000 euro zijn verloren. "Die schatting is aan de voorzichtige kant."