Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Concurrent PPG laat AkzoNobel met rust

PPG Industries heeft geen interesse meer in AkzoNobel. De Amerikaanse verffabrikant zegt het boek AkzoNobel te hebben gesloten, zo laat topman Michael McGarry weten.
Door ANP

De wisselingen in de leiding van Akzo en de haperende resultaten van het Nederlandse bedrijf zorgen er volgens McGarry niet voor dat PPG een nieuwe poging zal doen het bedrijf over te nemen.

Bij AkzoNobel stapte dit jaar in korte tijd zowel de topman als de financieel topvrouw op wegens gezondheidsproblemen. Ook werd in korte tijd twee keer een winstwaarschuwing gegeven.

McGarry zegt tevreden zijn met de huidige aan- en verkopen waarmee zijn bedrijf bezig is. Verder houdt hij zijn ogen open voor mogelijke overnames van Europese familiebedrijven in de verfmarkt.

Afkoelperiode

PPG zag in de eerste helft van dit jaar tot drie keer toe een overnamevoorstel in de prullenbak belanden. Akzo wilde zelfs niet met de Amerikanen in onderhandeling en riep daarmee de toorn van aandeelhouders over zich af, onder aanvoering van de activistische investeerder Elliott Advisors.

McGarry zei al eerder in vergelijkbare bewoordingen geen nieuwe poging bij Akzo te zullen doen. Het moment nadert echter dat PPG zich weer in Nederland mag melden.

Na de formele afwijzing van het bod van PPG trad een wettelijke afkoelperiode van een halfjaar in werking. In de markt wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat PPG daarna, vanaf december, een nieuwe toenaderingspoging zal doen.

Cultuurverschillen

Akzo wees PPG overigens niet alleen de deur vanwege de inhoud van het bod. Het bedrijf wees onlangs in een uitgebreide toelichting aan zijn aandeelhouders nogmaals ook op de cultuurverschillen met het bedrijf en de risico's van bezwaren van toezichthouders tegen een samengaan.


Lees meer over:

AkzoNobelPPG Industries

Aanbevolen artikelen