TILBURG - Verzekeraar Interpolis heeft een topjaar achter de rug. De nettowinst steeg met 37 procent naar 219 miljoen euro. Het operationele resultaat verdubbelde zelfs ruimschoots naar 241 miljoen euro. Dat maakte de Rabo-dochter dinsdag bekend.

De totale omzet kwam 3 procent hoger uit op 5,1 miljard euro. Uit Nederland kwam daarvan 4,8 miljard euro, 11 procent meer dan in 2003. Vooral de schadeverzekeringen en particuliere levensverzekeringen deden het goed. Een omzetdaling in de laatstgenoemde sector vloeide voort uit een begin vorig jaar genomen besluit om zich te concentreren op Nederland. Verder was bij de sector Arbo en Reïntegratie een flinke min te zien.

Wind mee

Interpolis had vorig jaar de wind mee van gunstige weersomstandigheden en ook de aandacht voor schadelasten- en kostenbeheersing speelde een positieve rol. Aan de kostenkant ging het aantal personeelsleden omlaag met 3 procent naar 5823.

Solide

De financiële positie van de verzekeraar is solide. De solvabiliteitsmarge, de mate waarin het bedrijf aan zijn verplichtingen kan voldoen, was 189 procent. Dat was ook fors hoger dan wettelijk vereist is.