Het personeel bij supermarktdiscounter Aldi zucht onder een hoge werkdruk. De openingstijden van sommige supermarkten zijn uitgebreid, maar er zijn juist minder mensen op de werkvloer gekomen.

Vakbonden FNV en CNV concluderen dat op basis van twee enquêtes onder in totaal 1.200 Aldi-medewerkers, meldt EenVandaag woensdag.

In een peiling van FNV onder negenhonderd medewerkers zegt 70 procent van de werknemers dat de werkdruk te hoog is. Ruim 80 procent van de driehonderd ondervraagden in een CNV-peiling heeft last van onderbezetting.

Veel winkels zouden nog maar twee medewerkers hebben. Klanten zouden niet geholpen kunnen worden en het personeel heeft naar verluidt geen tijd voor pauzes.

Verder klagen medewerkers ook over de houding van het management van Aldi. In de CNV-peiling zegt de helft van de medewerkers geen klachten te durven indienen.

In 2013 werd Aldi al op de vingers getikt door Inspectie SZW. De supermarktketen had toen beterschap beloofd.

Reactie Aldi

In een reactie op de conclusies van de vakbonden zegt Aldi dat ze het betreurt dat medewerkers een hoge werkdruk ervaren en het idee hebben dat ze nergens terecht kunnen met hun klachten.

De winkelketen zegt in de afgelopen maanden 850 nieuwe medewerkers aangenomen te hebben, wat voor een betere werkdrukverdeling moet zorgen. Daarnaast wil het bedrijf een nieuw tijdregistratiesysteem invoeren, waardoor de daadwerkelijke werkdruk beter in de gaten gehouden zou kunnen worden. 

Aldi zegt verder in gesprek te willen blijven met de medewerkers en vakbonden over de klachten.