De Britse producent van schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Benckiser heeft warme belangstelling voor de consumentendivisie die de Amerikaanse farmaceut Pfizer afgelopen week in de etalage zette. Momenteel worden de financiële opties onderzocht, meldt The Sunday Times.

Pfizer maakte vorige week bekend dat het een verkoop overweegt van het bedrijfsonderdeel dat geneesmiddelen maakt die zonder recept verkrijgbaar zijn. Een van de bekendste producten van de farmaceut op dat terrein is de pijnstiller Advil.

Reckitt Benckiser is eigenaar van concurrent Nurofen en verkoopt daarnaast bijvoorbeeld maagzuurremmers (Gaviscon) en keelpastilles (Strepsils). Verder maakt het Britse bedrijf onder meer condooms (Durex), luchtverfrissers (Air Wick) en schoonmaakmiddelen (Dettol, Cillit Bang).

De Britten hebben er nooit een geheim van gemaakt dat zij brood zien in de activiteiten die Pfizer nu van de hand wil doen. Topman Rakesh Kapoor zei in 2015 al dat hij ze graag zou willen kopen. Maar net nu ze daadwerkelijk op de markt lijken te komen, zit Reckitt Benckiser door een eerdere miljardenovername wat krap bij kas.

Bronnen in de financiële wereld zeggen dat het bedrijf daarom verschillende opties tegen het licht houdt. Een daarvan is een aandelenuitgifte die miljarden in het laatje moet brengen. Maar ook een uitruil van activiteiten of aankoop van een aantal losse merken zouden tot de mogelijkheden behoren.