Familiebedrijven vallen in het regeerakkoord buiten de boot. Voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW zegt dat directeuren van familiebedrijven de enigen zijn die er niet op vooruit gaan.

De Boer doelt op de verhoging  van het belastingtarief in Box 2, voor directeuren-grootaandeelhouders. Die treft volgens de werkgeversvoorman vooral familiebedrijven, die volgens hem het hart van het ondernemerschap in Nederland vormen.

De belastingverhoging dreigt ondernemers weg te jagen, zei De Boer in het programma WNL Op Zondag: "Wij gaan knokken voor deze mensen, die tussen hun ondernemersactiviteiten en het gezin een vennootschap plaatsen om het ondernemerschap te financieren en de risico's naar het gezin te verzachten."

De VNO-NCW-voorzitter liet zich verder uit over de BTW-verhoging van Rutte III. Hij pleitte voor compensatie voor horeca, de middenstand en de culturele sector. De werkgevers hebben volgens De Boer een uitgewerkt plan klaarliggen voor die compensatie.

Dat plan voorziet er ook in dat bestedingen van buitenlandse en binnenlandse toeristen terechtkomen "in Nuenen en Noordwijk en niet alleen in de al overlopen binnensteden in de Randstad."

Het regeerakkoord: Dit verandert er voor jou
79
Het regeerakkoord: Dit verandert er voor jou