Amerikaanse investeerder wil Klesch Aluminium Delfzijl overnemen

De Amerikaanse investeerder York Capital wil het failliete Klesch Aluminium Delfzijl overnemen. Dat blijkt uit een melding van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Klesch, het voormalige Aldel, ging eind augustus failliet. Toen gaf de curator al aan goede kans te hebben op een doorstart van de aluminiumsmelter. Er werd namelijk al een tijdje gesproken over een overname door derden.

Nu wil de curator desgevraagd niet reageren. Hij verwacht mogelijk volgende week wel met nieuws te kunnen komen.

Er werkten ten tijde van het faillissement zo'n 175 mensen bij de onderneming uit Delfzijl. Het bedrijf is sinds augustus gewoon blijven produceren.

Problemen

Oorzaak van de financiële problemen is een conflict tussen eigenaar Klesch en afnemer Noble over het uitblijven van noodzakelijke investeringen. Die patstelling zou tot negatieve cijfers hebben geleid.

De aluminiumsmelter legde in 2013 al eens het loodje. Dat eerdere bankroet had te maken met de elektriciteitsprijzen in Nederland, die hoger waren dan de prijzen die Aldels Duitse concurrenten kwijt waren. Uiteindelijk werden die problemen opgelost omdat de stroomprijs omlaag ging.

Tip de redactie