Onderzoek naar motoren Airbus A380 na incident Air France

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft alle gebruikers van de Airbus A380 gelast een extra inspectie uit te voeren aan de motoren van die toestellen. Aanleiding is een incident bij Air France, waarbij een toestel delen van de motor verloor.

Het incident vond twee weken geleden plaats op een vlucht van Parijs naar Los Angeles. Boven Groenland hoorden passagiers een harde knal. Een van de vier motoren bleek grote onderdelen te zijn verloren.

Het toestel van Air France werd in Canada aan de grond gezet en de passagiers werden met een ander vliegtuig verder vervoerd.

Het onderzoek naar het incident loopt nog, maar de FAA eist dat alle vliegtuigen met hetzelfde type motor worden geïnspecteerd. Behalve Air France gebruiken Emirates, Etihad Airways, Korean Air en Qatar Airways de motoren.

Het gaat om 136 van de A380-superjumbo's die Airbus tot nu toe heeft afgeleverd. Airbus leverde tot nu toe 216 van deze vliegtuigen.

KLM vliegt niet met de A380. Na veel vijven en zessen besloot het bedrijf vorig jaar een ander type jumbo bij Airbus te bestellen.

Lees meer over:
Tip de redactie