FNV is van plan actie te gaan voeren bij PostNL, omdat de vakbond het niet eens is met het nieuwe cao-voorstel voor medewerkers van het postbedrijf. De Bond van Post Personeel, CNV en VHP2 zijn wel akkoord

 

De aankondiging van FNV volgt vrijwel direct op de aankondiging van een principeakkoord. Hierin staat dat het salaris dit en volgend jaar stijgt met in totaal 2,6 procent.

Ook is er een eenmalige uitkering van 50 euro. Daarnaast werden afspraken gemaakt om een groep oudere werknemers in staat te stellen langer door te werken.

Volgens FNV is het voorstel van PostNL, waaronder de eenmalige uitkering, veel te mager en was het "slikken of stikken" aan de onderhandelingstafel. "Zo ga je niet om met je onderhandelingspartner en je medewerkers'', stelt FNV-bestuurder Ger Deleij.

FNV legt het voorstel dan ook negatief voor aan de leden, die het naar verwachting massaal zullen afwijzen.

Werkdruk

De bond eist een loonsverhoging van 2,5 procent over twaalf maanden, in plaats van de afgesproken salarisverhoging met 2,6 procent over 21 maanden. Ook wil de bond dat de hoge werkdruk bij het onderdeel pakketten wordt aangepakt.

Volgens FNV is er geen enkele afspraak gemaakt om de werkdruk terug te dringen. De bond heeft onder meer ook kritiek op de reiskostenregeling.

De Bond van Post Personeel (BVPP), CNV Publieke Diensten en VHP2 hebben wel ingestemd met het principeakkoord en leggen het positief voor aan de leden. In november wordt een uitkomst verwacht.