De curator wil niet aangeven of er voldoende geld is binnengekomen om voorlopig verder te gaan

HOOFDDORP -
KPNQwest

Het al dan niet uitvallen van het glasvezelnetwerk van KPNQwest sleept zich voort naar de volgende deadline. De curatoren hebben het uur U al verschillende keren opgeschoven. In de loop van de dag verwacht Van Apeldoorn meer te melden.

De curatoren Van Apeldoorn en Meijer zijn druk bezig met de verkoop van bedrijfsonderdelen. "Dat is erg lastig", aldus Van Apeldoorn. "Sommige onderdelen zijn in een dag te verkopen, maar andere delen vergen meer tijd. Dat kan oplopen tot wel veertien dagen."

Internetverkeer

Om wat meer tijd te krijgen voor de verkoop van het netwerk, is er samen met de klanten een plan ontwikkeld om het netwerk voor vooral internetverkeer gaande te houden. Daarvoor is het nodig dat de klanten geld overmaken om aan lopende verplichtingen te kunnen voldoen. Maar niet iedereen is er happig op om direct geld over te maken naar een bedrijf dat failliet is.

Er zijn verschillende gegadigden voor delen van het netwerk. KPN heeft aangegeven belangstelling te hebben en het Amerikaanse AT&T ook. Volgens Van Apeldoorn zijn er ruim dertig biedingen binnen. Daaronder zit volgens hem ook de investeerder Trimoteur, dat samen met enkele ex-medewerkers een doorstart wil maken.