Het Belgische postbedrijf Bpost neemt in de Verenigde Staten het pakjesbedrijf Radial over, voor omgerekend zo'n 700 miljoen euro.

Radial, gevestigd in de staat Pennsylvania, verwerkte vorig jaar in zijn 24 distributiecentra meer dan 306 miljoen pakjes. Er werken 6.700 mensen en de omzet van het concern komt dit jaar waarschijnlijk uit op rond de 1 miljard dollar.

De deal wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van het jaar afgerond. Bpost probeerde vorig jaar PostNL over te nemen.

Het Belgische concern wil met de overname zijn dienstenaanbod uitbreiden en de ontwikkeling van logistieke oplossingen voor e-commerce versnellen. 

"Deze overname betekent een grote sprong voorwaarts voor Bpost en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd", aldus CEO Koen Van Gerven. 

De transactie zal naar verwachting worden afgesloten in het laatste trimester van dit jaar. Vanaf 2020 zal de overname een positief effect hebben op de winst per aandeel.