AMSTERDAM - Ed Hamming (57) vertrekt als bestuursvoorzitter bij het warenhuisconcern Vendex KBB. Hij wordt binnen enkele maanden opgevolgd door Tony de Nunzio (44), die momenteel de topman is van het Britse Asda, een onderdeel van het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart.

Dat heeft Vendex-KBB vrijdag naar buiten gebracht. Hamming, die vijftien jaar bij het warenhuisconcern heeft gewerkt, blijft als adviseur bij Vendex KBB betrokken.

De raad van commissarissen van Vendex KBB heeft De Nunzio, die twaalf jaar in dienst is geweest bij Asda, benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij noemt zijn nieuwe werkgever "een van de meest prominente detailhandelsbedrijven in Europa".

Wal-Mart

In 1993 kwam De Nunzio bij Asda, eerst als financieel directeur van Allied Maples, een divisie van Asda. Vijf jaar later promoveerde hij tot financieel directeur van de Asda-groep. Volgens Vendex KBB speelde De Nunzio "een belangrijke rol" toen Wal-Mart in juni 1999 Asda opkocht. In 2002 nam hij de leiding van Asda op zich.

CNV Dienstenbond reageerde vrijdag met instemming op het vertrek van Hamming. "Ondanks al zijn inspanningen is het Hamming niet gelukt het concern en met name Vroom en Dreesman uit de rode cijfers te halen. Sluitingen van vestigingen en diverse reorganisaties hebben de laatste jaren een forse wissel getrokken op het personeel. De maatregelen hebben echter niet het gewenste resultaat opgeleverd."