UTRECHT - Het voornemen van projectontwikkelaar TCN en investeringsmaatschappij Wedge om een meerderheid in Ballast Nedam te verwerven, is van de baan. In plaats daarvan kiezen beide partijen voor intensieve samenwerking met het bouwbedrijf. Dat heeft Ballast Nedam vrijdag gemeld.

TCN en Wedge namen vorig jaar een belang in Ballast Nedam over van de Duitse bouwer Hochtief. Beide bezitten sindsdien een aandeel van 24 procent in Ballast Nedam. TCN en Wedge spraken toen de intentie uit een meerderheid van de aandelen in handen te krijgen.

TCN is onder andere eigenaar en beheerder van het Media Park in Hilversum en het Nederlandse Congrescentrum in Den Haag, Wedge is eigendom van de Libanese zakenman Issam M. Fares.

Samenvoeging

Ballast Nedam en de twee aandeelhouders hebben de afgelopen maanden bekeken of samenvoeging van de ondernemingen mogelijk was. Tegelijkertijd begonnen Ballast Nedam en TCN samenwerking in bepaalde projecten. Die eerste ervaringen waren goed, maar de partijen slaagden er niet in het eens te worden over de wijze waarop en onder welke voorwaarden samenvoeging zou moeten worden vormgegeven. Daarop besloten TCN en Wedge zich te beperken tot de rol van gewone aandeelhouder. Waar mogelijk wordt samenwerking vergroot.