Topman Hans Büthker van Fokker Technologies neemt vanaf 1 januari de leiding bij de luchtvaartdivisie van GKN. Dat is het Britse bedrijf dat Fokker in 2015 overnam.

Büthker is sinds 2014 topman bij Fokker, dat onderdelen levert aan grote vliegtuigbouwers als Boeing, Airbus, Lockheed Martin en Bombardier.

Daarvoor bekleedde hij verscheidene bestuursfuncties bij Stork, het bedrijf dat zich na het faillissement van de vliegtuigbouwer in 1996 ontfermde over de onderhouds- en onderdelendivisies.

Cummings

Ook de huidige divisiedirecteur bij GKN Aerospace, Kevin Cummings, maakt promotie. Moederbedrijf GKN heeft hem aangewezen als opvolger van topman Nigel Stein, die in januari vertrekt. Daardoor komt de functie vrij voor Büthker.

Stein noemde Büthker in een toelichting geknipt voor de functie. ''Fokker is een uitstekende overname geweest voor GKN Aerospace en Hans heeft een belangrijke rol gespeeld bij dat succes'', aldus de scheidende topman.

Leverancier

GKN Aerospace is een van de grootste luchtvaarttoeleveranciers ter wereld, met vorig jaar een omzet van 3,4 miljard pond (3,8 miljard euro).

Het bedrijf telt wereldwijd 54 fabrieken in veertien landen, waar bij elkaar achttienduizend mensen werken. Fokker heeft zo'n vijfduizend werknemers.