Webwinkelbedrijf Coolblue opent eind dit jaar een zogenoemde flagshipstore in Den Haag. De extra grote vestiging komt in winkelcentrum New Babylon, naast het centraal station.

Coolblue verkoopt met name consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten en doet dat in hoofdzaak online. Toch heeft het ook acht 'stenen' winkels in Nederland en België.

Het filiaal in Den Haag wordt volgens het bedrijf wel anders dan klanten gewend zijn. "Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue'', aldus directeur Pieter Zwart. Verdere bijzonderheden wilde het bedrijf nog niet prijsgeven.

Coolblue behoort tot de snelst groeiende webwinkelbedrijven van Nederland. Vorig jaar nam de omzet met ruim de helft toe tot 857 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een verdere stijging voorzien naar 1,2 miljard euro.

Het in 1999 opgerichte bedrijf is voor 30 procent eigendom van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij HAL.

New Babylon

Het winkelcentrum naast Den Haag Centraal heropende in 2013 na een grondige verbouwing. Van het begin af aan vielen de bezoekersaantallen tegen en de ene na de andere huurder vertrok weer.

Projectontwikkelaar Icon Real Estate heeft de laatste tijd weer de nodige nieuwe huurders weten te vinden voor de 12.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte van New Babylon. De komst van CoolBlue moet de beslissende stap worden om het gebouw weer tot leven te wekken.