HOOFDDORP - Het al dan niet uitvallen van het glasvezelnetwerk van KPNQwest sleept zich voort naar de volgende deadline. De curatoren hebben het uur al verschillende keren opgeschoven. Woensdag was eerder 12:00 uur als ultimatum gesteld, vervolgens 17:00 uur. Ook in de avond waren zij nog koortsachtig bezig met hun reddingspoging. ,,We zijn er nog niet uit. Het blijft spannend'', aldus curator E. Meijer.

Samen met de klanten is een plan ontwikkeld om het netwerk voor vooral internetverkeer gaande te houden. Daarvoor is het nodig dat de klanten geld overmaken. Niet iedereen heeft dat gedaan, volgens de curatoren.

Die zijn bezig met het tellen van de centen. "Het geld is op verschillende rekeningen binnengekomen", aldus curator E. Meijer. "We kijken nu of het ook is overgemaakt om het netwerk gaande te houden. Het kan namelijk zijn dat er betalingen voor andere doelen zijn binnengekomen."

Meijer denkt dat er genoeg binnen is om het netwerk nog een paar weken in de lucht te houden. "Het is echt sprokkelen. Het is heel lastig, want er moet genoeg binnen zijn om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen."

Eerder op de dag reageerde Meijer geagiteerd op het betalingsgedrag van de klanten. "Bedrijven zeggen dat ze het geld nu overmaken, maar veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven".