HOOFDDORP - Het al dan niet uitvallen van het glasvezelnetwerk van KPNQwest sleept zich voort naar de volgende deadline. Nu hebben de curatoren van het failliete KPNQwest woensdag 17:00 uur als het uur U bestempeld.

Als het aan curator E. Meijer van KPNQwest ligt, gaat de stekker woensdag uit het netwerk van KPNQwest. "Ik heb er geen zin meer in. Bedrijven zeggen dat ze het geld nu overmaken, maar veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven", aldus Meijer rond het middaguur.

Samen met de klanten is een plan ontwikkeld om het netwerk voor vooral internetverkeer gaande te houden. Daarvoor is het nodig dat de klanten geld overmaken. Niet iedereen heeft dat gedaan. Het besluit om het netwerk al dan niet uit de lucht te halen is al enkele keren verschoven.

De curatoren zijn bezig met het tellen van de centen. "Het geld is op verschillende rekeningen binnengekomen", aldus curator E. Meijer. "We kijken nu of het ook is overgemaakt om het netwerk gaande te houden. Het kan namelijk zijn dat er betalingen voor andere doelen zijn binnengekomen."

Meijer denkt dat er genoeg binnen is om het netwerk nog een paar weken in de lucht te houden. "Het is echt sprokkelen. Het is heel lastig, want er moet genoeg binnen zijn om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen."