Het failliete modebedrijf Doniger Fashion Group staat op het punt een doorstart te maken. Koper zou het beursgenoteerde bedrijf FNG zijn, de eigenaar van onder meer modeketen Miss Etam.

Het Financieele Dagblad (FD) heeft dat van meerdere bronnen gehoord. Volgens de krant heeft de curator van het moederbedrijf van McGregor met drie gegadigden gesproken en is FNG als enige kandidaat overgebleven.

Als het bericht klopt, is het de tweede doorstart van het bedrijf achter McGregor in korte tijd. McGregor Fashion Group ging ruim een jaar geleden failliet, waarna dat bedrijf verder ging onder de naam Doniger Fashion Group. Voor Doniger viel begin deze maand het doek.

Blokkeren

De aandeelhouders, oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, bedrijvenbank NIBC en investeerder Marcel Boekhoorn, kunnen de overname blokkeren.

Dat deden ze bij het vorige faillissement, omdat de biedingen in hun ogen te laag waren. Ze brachten toen zelf een bod uit. Volgens het FD is met de aandeelhouders afgesproken dat ze dit keer niet dwars zullen liggen.

De curator van de failliete keten was vrijdag niet bereikbaar voor een reactie.

Specialiteit

Het Belgische FNG heeft er door de jaren heen een soort specialiteit van gemaakt om failliete Nederlandse bedrijven op te kopen. Dat gebeurde eerder met Miss Etam, Steps en Promiss.

Door activiteiten van deze merken te bundelen, bespaart FNG op de kosten. Het bedrijf heeft een omzet van 500 miljoen euro.