Nog een Duitse verzekeraar verwacht lagere winst door rampen

Herverzekeraar Hannover Re waarschuwt dat zijn winstdoel voor dit jaar mogelijk niet kan worden gehaald als gevolg van forse schade door verschillende natuurrampen. 

Eerder gaf de grotere branchegenoot Munich Re ook al een winstwaarschuwing vanwege de orkanen Harvey en Irma.

Volgens Hannover Re hebben Harvey en Irma het potje voor tegenvallers door grote schades flink onder druk gezet. Daar komt de nog niet in kaart gebrachte schade van orkaan Maria en van de aardbeving in Mexico nog bij.

Hannover Re ging uit van een winst van 1 miljard euro. Hoever het resultaat van dat doel verwijderd zal blijven, is nog de vraag. De Duitse herverzekeraar benadrukt dat een met vorig jaar vergelijkbare dividenduitbetaling nog steeds mogelijk is.

Flinke klappen

Herverzekeraars zoals Hannover Re, Munich Re en Swiss Re krijgen dit jaar flinke klappen te verduren door natuurgeweld. Een analist van Commerzbank becijferde al dat alleen al Harvey zorgt voor een kostenpost van zo'n 7 miljard euro voor herverzekeraars.

Swiss Re zou met ongeveer 840 miljoen euro de grootste rekening krijgen. Munich Re kan 770 miljoen euro aan kosten verwachten en Hannover Re 210 miljoen euro.

Ingecalculeerd

Munich Re zei eerder dat dergelijke tegenvallers zijn ingecalculeerd en het bedrijf niet in gevaar brengen.

Ook hoeven verzekeraars die hun risico's door Munich Re hebben afgedicht niet te vrezen voor het uitblijven van uitbetalingen.

Lees meer over:
Tip de redactie