HOUTEN - De vakbonden FNV, CNV en De Unie vinden dat CMG een procedurefout heeft gemaakt door geen overleg te voeren over een sociaal plan. Ze hebben de CWI (Centra voor Werk en Inkomen) gevraagd het collectief ontslag bij ICT-bedrijf CMG op te schorten.

Het automatiserings- en adviesbedrijf
CMG

Geen advies uitgebracht

Naast een fout in de procedure moet ook de ondernemingsraad van CMG nog een advies uitbrengen, aldus vakbond De Unie dinsdag. De Unie schreef samen met FNV en CNV een brief aan het CWI om deze zaken aan de kaak te stellen.

Tegenslagen

CMG zegt te moeten saneren door de afgenomen vraag van lokale klanten. "De sanering is te begrijpen als je ziet dat een grote klant als KPN uit Groningen verdwijnt en sterk op haar adviseurs bezuinigt. De hele branche kampt met tegenslagen", zegt Unie-woordvoerder Ten Brink.

Spreiden ontslagen

Hij sluit echter niet uit dat er alternatieven zijn voor het ontslag in de noordelijke regio. "Misschien kan CMG de ontslagen spreiden over Nederland. De bonden kunnen dat niet beoordelen, omdat we de wettelijk verplichte informatie niet hebben gekregen."

CMG Nederland was dinsdagavond niet voor commentaar bereikbaar.